In het TETRA project OptiMotion werden er de afgelopen 2 jaar, door een team van de Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen en Flanders Make, snel inzetbare tools ontwikkeld voor het optimaliseren van uw machineontwerp op basis van beschikbare 3D CAD-informatie. Op die manier kan kost (aankoop, design & energieverbruik) geminimaliseerd worden terwijl performantie (snelheid, accuraatheid, … ) gemaximaliseerd wordt. In deze afsluitende studienamiddag worden alle projectresultaten helder gebundeld en toegelicht. Deze studiedag biedt een antwoord op volgende vragen:
- Hoe kan je concepten, geometrie, ontwerp en bewegingsprofiel optimaliseren en wat is het potentieel van deze technieken?
- Hoe stelt u de PID regelaars optimaal in en hoe past u koppelfeedforward toe?
-
Hoe kan u de selectie van de drive-motor-overbrenging optimaliseren?
- Hoe stelt u de PID regelaars optimaal in en hoe past u koppelfeedforward toe?
Dit zijn slechts enkele vragen die op deze studiedag behandeld zullen worden. Dit aan de hand van een algemene workflow, door het team ontwikkeld, om eenvoudig doch accuraat optimale aandrijvingen te dimensioneren en in gebruik te nemen. Daarnaast ontvangt u ook alle ontwikkelde tools die toelaten dergelijke technologie direct toe te passen op uw systemen.
Cases, uitgewerkt tijdens dit project, tonen aan dat deze aanpak snel tot reducties van 30% in het energiegebruik kunnen leiden. Grotendeels omdat het aandrijfkoppel gereduceerd kan worden met ongeveer 40% en hierdoor ook de motor kleiner gedimensioneerd kan worden.
Deze studienamiddag zal doorgaan op de UGent Campus Kortrijk, van 13:00 tot 18:00. Aansluitend volgt een netwerkreceptie en een mini-beurs.
U kan alvast een plaats reserveren door uw deelname te bevestigen via onderstaande knop (helemaal onderaan de pagina kan u zich inschrijven). Indien u interesse heeft om met uw bedrijf deel te nemen aan de mini-beurs, kan u dit aangeven in het inschrijvingsformulier. Dan nemen wij verder contact met u op voor de praktische afspraken hieromtrent.