Schakel- en masterprogramma erfgoedstudies

De masteropleiding erfgoedstudies heeft reeds jaren ervaring met studenten, die meestal al iets ouder zijn en die werk en studie combineren. Het betreft regelmatig architecten die zich naar aanleiding van een specifieke opdracht verder willen verdiepen in de materie van de erfgoedzorg. Daarnaast betreft het gewestelijke of gemeentelijke ambtenaren die het diploma nooit behaald hebben, maar wel in de erfgoedzorg werken. Zij willen zich eveneens meer specialiseren in de materie, soms met het oog op promotie. Een laatste groep zijn degenen die reeds jarenlang in een andere sector actief zijn, maar die zich willen heroriënteren en een verdere loopbaan in de erfgoedsector ambiëren. Sommige van deze studenten krijgen faciliteiten van hun werkgever en kunnen zich één tot soms twee dagen in de week vrijmaken; andere krijgen geen faciliteiten en zijn genoodzaakt de studies over meerdere jaren te spreiden.

Geregistreerde werkstudenten kunnen binnen de master erfgoedstudies gebruik maken van de volgende faciliteiten:

Onderwijsfaciliteiten

  • De meeste theoretische opleidingsonderdelen worden opgenomen en kunnen via zelfstudie worden verwerkt.
  • Voor alle studenten zijn de cursussen en de PowerPointpresentaties in de Blackboard-leeromgeving beschikbaar.
  • Voor het researchproject en de masterproef zijn individuele consults voorzien.
  • Alle docenten zijn bereikbaar via e-mail en zijn bereid individueel toelichting te geven bij de leerstof. Extra contactmomenten zijn mogelijk.

Examenfaciliteiten

  • Voor mondelinge examens of jury’s kan de student vragen pas examen af te leggen na 16u.
  • Voor schriftelijke examens kan eventueel na overleg met de docent een aparte regeling getroffen worden na 16u of kan een aparte opdracht worden gegeven.

Meer informatie i.v.m. het schakelprogramma erfgoedstudies:

Meer informatie i.v.m. de master erfgoedstudies: