Een goed doel opnemen in je testament

Het Universiteitsfonds Antwerpen nodigt u graag uit voor de infosessie van Testament.be in het Museum aan de Stroom. We bieden u een inspirerende dag over de mogelijkheden om een goed doel in uw testament op te nemen. Naast een algemene inleiding door Ann Maelfait staan juridische experts voor u klaar tijdens een individueel adviesgesprek. Daarnaast is er een boeiende lezing door Knack-journaliste Ann Peuteman en kan u de expositie Compassion bezoeken. 

Doorheen de dag en tijdens de lunch kan u kennis maken met vertegenwoordigers van de Universiteit Antwerpen en het Universiteitsfonds.

Programma 19 mei

10u00    Ontvangst
10u30    Introductie testament.be en expositie Compassion door de curator
10u50    Sessie: 'Legateren aan het goede doel' - Ann Maelfait (Rivus Advocaten)
12u10    Lunch
12u40    Optioneel en op reservatie: individueel adviesgesprek met een jurist
13u30    Bezoek met gids aan de tijdelijke expositie Compassion
14u30    Lezing Ann Peuteman (Knack)

Locatie: Museum aan de Stroom, Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen

Inschrijven

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via deze link.

Over de expositie Compassion

Medeleven voelen of tonen is eigen aan de mens en kent vele gezichten. De expo Compassion laat zien hoe we dat doorheen vele tijden, culturen en levensbeschouwingen in beeld brengen. En ook, wat de schurende kanten ervan zijn. Want hedendaagse kunst van Ai Weiwei, Berlinde De Bruyckere en Stephan Vanfleteren, doen je stilstaan bij de actuele vragen rond dit thema.

Over de lezing van Ann Peuteman

Ann Peuteman is journaliste en redactrice bij Knack. Ze studeerde Germaanse Filologie en heeft zich gespecialiseerd in gezondheidszorg, ouderenrechten en onderwijs. Ann verdiept zich al jaren in het leven van ouderen en brengt hun verhalen en uitdagingen onder de aandacht met boeken als Rebels, Grijsgedraaid en Verplant.

Wanneer je ouder wordt en al wat zorg nodig hebt, loop je vaak tegen een hoge muur van goede bedoelingen aan. Je partner, kinderen, kleinkinderen en vrienden willen je zoveel mogelijk beslommeringen uit handen nemen om je te beschermen en te ontlasten. Daarbij vergeten ze vaak te vragen of je daar zelf wel zo blij mee bent. Het gevolg is dat veel ouderen amper nog iets te zeggen hebben over hun financiën, hun woning en zelfs hun toekomst. Dat moet anders. In haar lezing legt Ann Peuteman uit dat we dat alleen kunnen veranderen als iederéén zijn verantwoordelijkheid opneemt – ook ouderen zelf.