Komida is het studentenrestaurant van de UAntwerpen. Je vindt ze in Campus Middelheim, Groenenborger, 3 Eiken, Stadscampus, Mutsaard en op de Hogere Zeevaartschool.
Waarom eten bij Komida?
Komida heeft een hart voor duurzaamheid. Naast het voorzien van vegetarische gerechten, experimenteert ze met veganistische opties. Voor de liefhebbers: Komida Mutsaard is de koploper op vlak van vegetarisch en veganistische gerechten. De groenten in de salades en broodjes zijn steeds seizoensgebonden en de vis die wordt geserveerd is steevast duurzaam gevangen/gekweekt (met MSC-label of gelijkwaardig).
Ook aan de verpakkingen is er aandacht geschonken: Komida werkt met een cambiosysteem. Het cambiosysteem is Komida’s ruilsysteem: je kan kiezen uit een herbruikbare pot voor slalades, een brooddoos voor een broodje of een herbruikbare koffiebeker. Met dit wisselsysteem zorgt Komida voor een heel pak minder wegwerpmateriaal!
Leuk weetje: de jetons van het cambiosysteem zijn gemaakt uit oude visnetten.