Spectrumlezing | Laetitia Yperzeele

23 januari | 14.15 uur

Ieder van ons heeft al wel eens – rechtstreeks of onrechtstreeks – te maken gehad met beroerte of 'stroke'. Allemaal weten we dat snel handelen belangrijk is. Maar wat moet je dan precies doen? En wat is dat eigenlijk, een beroerte? Is er verschil tussen een herseninfarct, een hersenbloeding en een CVA? Hoe herken je de symptomen? Wat zijn de oorzaken? Kan je die voorkomen? Wat zijn de gevolgen? Hoe wordt een beroerte behandeld? Keek men er vroeger anders tegen aan?

Laetitia Yperzeele vraagt aandacht voor beroerte en vertelt er alles over wat je moet weten.

Laetitia Yperzeele

​​UAntwerpen | translationele neurowetenschappen | Universitair Ziekenhuis Antwerpen | vasculaire neurologie

Laetitia Yperzeele werkt als neuroloog op de Stroke Unit en het NeuroVasculair Centrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Ze coördineert het beroerteprogramma van het ziekenhuis en het regionale beroertenetwerk, en is verantwoordelijk voor de organisatie van de beroertezorg en de follow-up na ontslag.

Ze studeerde af als arts aan de Universiteit Antwerpen. Ze specialiseerde zich in de vasculaire neurologie in het Universitair Ziekenhuis Brussel met focus op acute beroertezorg, stroke unit management en neurosonologie. Ze behaalde een doctoraat in de medische wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Sinds 2017 is ze postdoctoraal onderzoeker aan de afdeling Translational Neurosciences van de Universiteit Antwerpen en sinds 2019 professor aan de Faculteit Geneeskunde.

Ze was de leidende onderzoeker of coördinator van diverse academische en door de industrie geleide klinische studies. Haar huidige onderzoek richt zich op (voorspellers van) functioneel loopherstel en de effecten van exoskelet-geassisteerde training na een beroerte.

Ze is lid van de wetenschappelijke raad van de Belgische Stroke Council, fellow van de European Stroke Organization en fellow van de World Stroke Organization.

Campus Groenenborger - lokaal T.105

Auditorium T.105 ligt in gebouw T, het hoofdgebouw van de campus. Het lokaal is bereikbaar via trappen. Is dat een probleem? Laat het ons weten via spectrum@uantwerpen.be en we zoeken een oplossing.

Op de campus zijn er parkeerplaatsen voor studenten en bezoekers, maar houd er rekening mee dat de meeste op donderdagnamiddag bezet zijn. Probeer op een andere manier dan met de auto te komen.

Inschrijvingen open 2-3 weken vooraf