Proefkot, dat is de STEM-academie van de UAntwerpen. Daar hoef je geen techneut, nerd of geek voor te zijn. Een vat vol vragen zijn, dat mag. Alles willen weten over hoe de wereld rondom ons werkt, dat helpt ook.
We starten een nieuwe reeks workshops en zoeken daarvoor jongeren tussen 10 en 14 jaar die altijd en overal nieuwsgierig zijn en zoals echte wetenschappers niet bang zijn om dingen uit te proberen, te falen en opnieuw te beginnen. Onze onderzoekers staan klaar om ze te helpen en om hen aan te steken met de wetenschapsmicrobe. Gedurende zeven woensdagnamiddagen gaan we op zoek naar oplossingen in wetenschap en techniek samen met échte wetenschappers. Steek je handen uit de mouwen en experimenteer er op los!
Nieuwe Reeks
Vanaf woensdag 12 maart 2025 gaan we opnieuw van start met een nieuwe reeks. We ontdekken alle geheimen van fluorescentie, draaisymmetrie, micro-organismen en de wetten van de natuur in de ruimte.
Data
Telkens op woensdagnamiddag van 14:00 u tot 17:00 u.
12/3
19/3
26/3
2/4
23/4
30/4
7/4
Locatie
Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk
Check hier de bereikbaarheid van de campus.
Voor wie?
Kinderen en jongeren uit het vijfde of zesde lager onderwijs of eerste of tweede middelbaar onderwijs.
Inschrijven
Deelname aan de volledige reeks van 7 workshops bedraagt €50 (€10 voor wie een verhoogde tegemoetkoming geniet voor zijn sociale bijdrage). Het is niet mogelijk om voor 1 workshop in te schrijven.
Inschrijvingen starten via een online inschrijvingsformulier op deze pagina op woensdag 12 februari stipt om 10u. Het aantal plaatsen is beperkt. Wanneer de reeks volzet is, kom je op een wachtlijst terecht. Als er deelnemers wegvallen, dan worden de mensen op de wachtlijst gecontacteerd, involgorde van aanmelden.
STEM
In de STEM-academie van de UAntwerpen gaan we aan de slag met de STEM-disciplines (‘Science’, ‘Technology’, ‘Engineering’ and ‘Mathematics’ ) op een informele manier. De kinderen worden aangemoedigd om ontwerpend en onderzoekend te leren. Ze gaan samen met elkaar en aan de hand van verschillende 21ste eeuwse vaardigheden op zoek naar geïntegreerde oplossingen voor reële maatschappelijke uitdagingen. De basisprincipes van wetenschappelijk onderzoek vormen vaak het vertrekpunt.
Inschrijven vanaf woensdag 12 februari om 10:00 u.
De link volgt later.