Ondersteuning bij wiskunde
Twijfel over je niveau van wiskunde? We kunnen je helpen!
Voorbereidingscursus wiskunde voor eerste bachelorstudenten 2025-2026
Wil je in september 2025 aan de opleiding tot industrieel ingenieur beginnen, maar twijfel je of je de wiskunde uit het secundair onderwijs voldoende onder de knie hebt? Kom dan naar onze voorbereidingscursus: in 2 weken tijd spijkeren we je basiskennis wiskunde bij. Er worden onderwerpen herhaald, zoals analyse, algebra en goniometrie. Maar ook onderwerpen die hoogstwaarschijnlijk nog nieuw zijn voor jou komen aan bod, waaronder complexe getallen, cyclometrische functies en splitsen in partieelbreuken.
De fysieke voorbereidingscursus wiskunde vindt plaats begin september 2025. Meer info ontvang je na inschrijving.
Online voorbereidende cursus wiskunde
Ben je momenteel nog niet ingeschreven aan de Universiteit Antwerpen, dan kan je je registreren voor de online voorbereidende cursus wiskunde.
De zuiver online cursus is een zuivere zelfstudiecursus en biedt geen bijkomende begeleiding of ondersteuning.
Inschrijven voor deze online voorbereidende cursus is gratis. Merk op dat als je al ingeschreven bent in de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen van de Universiteit Antwerpen, dat je ook kan kiezen voor de betalende fysieke voorbereidende cursus wiskunde.
Zelfstudiepakket wiskunde voor schakelstudenten 2024-2025
Start je in september 2025 aan het schakelprogramma voor industrieel ingenieur en wil je je wiskunde opfrissen? Er is speciaal voor schakelstudenten een zelfstudiepakket wiskunde opgemaakt. Via dit zelfstudiepakket wiskunde kan je je kennis over wiskunde opfrissen.
Klik hier voor het zelfstudiepakket wiskunde voor schakelstudenten van 2025. De inhoud is niet veranderd ten opzichte van de voorbije jaren.
Monitoraat Wiskunde voor alle studenten tijdens het academiejaar
Is wiskunde niet jouw sterkste kant?
Als student kan je terecht bij Annelies Fabri, onze monitor wiskunde, en ook bij alle overige wiskundedocenten om je tijdens het academiejaar de nodige ondersteuning te bieden bij het verwerken van de wiskundeleerstof.
Er worden heel het academiejaar door SOM-sessies georganiseerd. SOM staat voor Samen Oefeningen Maken. Tijdens deze sessies kan je vrijblijvend langskomen om wiskunde-oefeningen te maken. De monitor is aanwezig om je te helpen als je er zelf niet uit raakt. Uiteraard kan je haar dan ook vragen stellen over de theorie. Zo kan je de technieken die je geleerd hebt in de hoorcolleges en oefenzittingen zelf verder inoefenen.
Beroep doen op het Monitoraat Wiskunde is niet verplicht.