Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen

Permanente vorming

Met de permanente vorming in de life sciences probeert de Faculteit FBD in te spelen op de nood aan postacademische vorming in de biomedische sector. Zowel het beleid, de industrie als de maatschappij zijn vragende partij.

De faculteit wil met haar opleidingen de brug slaan tussen de overheid en de bedrijfswereld enerzijds en de academische wereld anderzijds.​

Postgraduaten

Proefdierkunde

Micro-credential

Laboratory Animal Science is een kortlopende Engelstalige opleiding tot proefdierleider voor master- en doctoraatsstudenten, postdoctorale onderzoekers en docenten, en professionelen.

Laboratory Animal Science - Core Module - Function B (6 ECTS)

Laboratory Animal Science - Rodents - Function AC (6 ECTS)

Na succesvolle deelname aan deze modules ontvang je een Function B-certificaat (FELASA) en Categorie B-certificaat (actieve deelnemer in Vlaanderen en Wallonië), of een Function AC-certificaat (FELASA). Als bachelor in de biologie of diergeneeskundige wetenschappen ontvang je na de Function B-module een Categorie C-certificaat (proefleider in Vlaanderen en Wallonië). Na succesvolle deelname aan beide modules ontvang je ook een Categorie C-certificaat (proefleider in Vlaanderen en Wallonië). De Function AC-module kan je enkel volgen als je in het bezit bent van een Function B-, Categorie B- of Categorie C-certificaat. 

Summer school

Laboratory Animal Science - Function B is ook beschikbaar als summer school voor doctoraatsstudenten, postdoctorale onderzoekers en docenten, en professionelen. 

Summer School Laboratory Animal Science - Function B (6 ECTS)

Na succesvolle deelname ontvang je een Function B-certificaat (FELASA) en Categorie B-certificaat (Vlaanderen en Wallonië). Als bachelor in de biologie of diergeneeskundige wetenschappen ontvang je ook een Categorie C-certificaat (proefleider in Vlaanderen en Wallonië). 

Lezingen Farmant

Farmant is een vzw die reeds vele jaren de oud-studenten farmaceutische wetenschappen van de Universiteit Antwerpen verenigt. De leden zijn apothekers uit de hele farmaceutische wereld: zowel officina- en ziekenhuisapothekers als klinisch biologen en industrie-apothekers.

Laatstejaarsstudenten zijn eveneens welkom. Ter kennismaking word je als laatstejaarsstudent automatisch lid van onze vereniging tot het einde van het kalenderjaar. Hierdoor kan je de voordrachten gratis bijwonen en kan je deelnemen aan de socio-culturele activiteiten.

De vereniging organiseert elk jaar een aantal wetenschappelijke voordrachten en een aantal meer ontspannende activiteiten. Zo wil ze aan alle apothekers een forum bieden om elkaar te ontmoeten.

De wetenschappelijke voordrachten worden steeds gegeven door vooraanstaande lectoren. Daarbij wordt getracht verschillende aspecten van de farmaceutische wetenschappen in de breedste zin toe te lichten. Deze voordrachten gaan meestal door op donderdagavond op Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen. Ze worden steeds afgesloten met een receptie.

Neem een kijkje op de website van Farmant voor meer informatie.