Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen

Praktische voorbereiding

Van zodra je bent ingeschreven kan je je al voorbereiden op de start van het academiejaar eind september. Breng deze zaken alvast in orde: 

Meld je aan op de online platformen

Meld je met je studentenaccount (login en paswoord) die je bij inschrijving hebt ontvangen aan op de online studentenplatformen: SisA, studentenportaal en studentenmailbox. Houd vanaf nu je UAntwerpen-mailbox goed in de gaten, want al voor de start van het academiejaar sturen we je via deze weg belangrijke info.

Voor alle mogelijke vragen aan de faculteit en de facultaire studentenadministratie kan je terecht op de Helpdesk van de Faculteit FBD. 

Stel je studieprogramma samen

Registreer je studieprogramma (dit zijn de opleidingsonderdelen die je gaat volgen) in SisA bij voorkeur voor de start van het academiejaar. De lessen starten al op 24 september, dus wacht niet te lang! Zolang je je studieprogramma niet hebt samengesteld in SisA, heb je namelijk geen toegang tot je cursusinformatie en je toekomstig collegerooster.

Een praktische handleiding vind je in SisA onder Studieprogramma - inschrijven of in de Helpdesk van de centrale studentenadministratie. Als je je voor het eerst inschrijft voor opleidingsonderdelen, neem je best het modeltraject dat SisA voorstelt. Dit bestaat uit 60 studiepunten.

Als nieuwe student zal je in de meeste gevallen het standaardprogramma van het eerste jaar willen afwerken. Om dit te doen moet je je in je SisA selfservice inschrijven voor alle vakken die onder 'eerste deel' vallen. Let op:

  • Je moet je voor elk vak apart inschrijven, er is geen knop om je voor alle vakken van het eerste jaar tegelijk in te schrijven.
  • Je moet je niet  inschrijven voor alle  vakken van je hele bachelor. Dit zal een hoop foutmeldingen opleveren.
  • Je moet je ook nog niet  inschrijven voor een vak uit de korf 'actief pluralisme en interculturaliteit'.
  • Na je inschrijving voor een vak zal je de lessen van dit vak zien verschijnen in je persoonlijke rooster in SisA.
  • Soms zal SisA roosteroverlap melden. Dit kan je in de meeste gevallen negeren (zie 'Schrijf je in voor de practica').

Bekijk zeker ook het filmpje over de samenstelling van je studieprogramma!

Toch nog vragen over het samenstellen van je studieprogramma? Contacteer dan de faculteit via de Helpdesk van de Faculteit FBD.

Schrijf je in voor de practica

Voor sommige vakken zijn er ook praktijklessen of practica. Die practica zijn soms verdeeld in groepen omdat het niet mogelijk is om alle studenten tegelijk een practicum te laten volgen. Het is dus belangrijk dat je begrijpt hoe de practicumgroepen worden ingedeeld, en hoe je te weten komt in welke groep je verwacht wordt.

  • Voor diergeneeskunde, biomedische en farmaceutische wetenschappen: als je inschrijft voor een vak, word je voor alle practicumgroepen ingeschreven. We zullen pas later beslissen in welke groep je zit. Omdat je in eerste instantie in alle practicumgroepen zit, zal SisA na je inschrijving voor een aantal vakken melden dat je een roosteroverlap hebt. Als je zo'n foutmelding ziet, mag je die negeren en gewoon voor het vak inschrijven. De overlap is namelijk niet echt, omdat je uiteindelijk maar in één practicumgroep terecht zal komen. In welke practicumgroep je zit, zal via het studentenportaal worden bekendgemaakt in de aanloop naar de eerste practica.
  • Voor biochemie en biotechnologie: omdat je groep relatief klein is, kan je je practica in één groep afwerken, en word je niet in groepen ingedeeld. Maar je moet wel op iets anders letten: een aantal van de vakken die je in je eerste bachelorjaar zal volgen, volg je samen met studenten uit de Faculteit Wetenschappen. In sommige vakken zijn er seminaries voorzien waarvan sommige voor jou bestemd zijn en andere niet. De Faculteit Wetenschappen heeft deze vakken zo in SisA ingedeeld dat je al bij de inschrijving op de vakken een groep moet kiezen. Zorg ervoor dat je steeds een groep kiest waarbij is vermeld dat die voor de studenten biochemie is bedoeld, anders creëer je voor jezelf roosteroverlap.

Vind je weg

Je lessen zullen doorgaan op Campus Drie Eiken. In je lesrooster zal je bij de lokalen steeds als eerste letter de campus zien staan. 'D' staat daarbij voor Drie Eiken. 

Studenten biochemie en biotechnologie zullen ook nog enkele lessen hebben op Campus Groenenborger, samen met studenten uit de Faculteit Wetenschappen. Campus Groenenborger heeft beginletter 'G'. 

Na de letter die de campus voorstelt, komt de letter van het gebouw. Zo staat bijvoorbeeld 'D.O.' voor 'Campus Drie Eiken, Gebouw O'. 

Daarna volgt een cijfer voor het lokaal in het gebouw.  Het eerste cijfer duidt (meestal) de verdieping aan. Zo staat D.S.020 voor 'lokaal 20 op het gelijkvloers van Gebouw S op Campus Drie Eiken'. 

Om te weten welke gebouwen waar liggen, kan je kijken op de detailplannen van de campussen:

Campus Drie Eiken

Campus Groenenborger

Op de webpagina's vind je ook wegbeschrijvingen naar de campussen.

Koop je cursussen vooraf

Vermijd lange wachtrijen aan de cursusdienst en koop je cursussen online voor de start van het academiejaar. Een lijst van aan te schaffen cursussen vind je op de website van de cursusdienst.

Adres

Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk, Gebouw O, lokaal d.O.15. Lees hier hoe je er geraakt.

Je kan steeds terecht in de campusshop, maar bestel je cursussen bij voorkeur vooraf online via www.cursusdienst.be

Openingsuren (terug open vanaf 9 september 2024)

  • maandag t.e.m. vrijdag van 09.00 tot 11.30 en 12.00 tot 15.00 uur
  • eerste 2 weken van elk semester (23 september tot 4 oktober 2024 en 10 tot 21 februari 2025): maandag t.e.m. vrijdag doorlopend open van 9 tot 16 uur
  • ​gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen
  • gesloten van 1 juli t.e.m. 6 september 2024
  • gesloten in de kerstvakantie 
  • gesloten in de paasvakantie
  • jaarlijkse sluitingsdagen: zie www.cursusdienst.be

Online bestellen  

Vanaf  2 september 2024 kan je je cursussen 2024-2025 online bestellen via www.cursusdienst.be. Afhalen (vanaf 9 september) of verzending met Bpost zijn mogelijk.

Contact​

  • cde@universitas.be
  • +32 3 265 20 83

Betalingsmogelijkheden 

Bancontact, Maestro, Visa, Mastercard, Bancontact-app en Payconiq. Geen cash!