Lezing Curtis Chin
9 mei 2025

Op 9 mei mogen we Curtis Chin op de Stadscampus verwelkomen. Hij stelt er zijn nieuwste boek voor: Everything I learned, I learned in a Chinese restaurant.
In deze memoires beschrijft hij verschillende periodes uit zijn leven: het opgroeien als Aziatisch-Amerikaan uit de arbeidersklasse in Detroit, een sterk verdeelde stad in de jaren 70 tussen de zwarte en blanke bevolking; zijn ervaring als eerstegeneratiestudent aan de Universiteit van Michigan en het uit de kast komen in de Chinese immigrantengemeenschap. Ondanks al deze uitdagingen, roepen de passages uit zijn jeugd vooral warme herinneringen op. Het opgroeien in een Chinees restaurant in Chinatown heeft hem in hoge mate gevoed en gevormd tot de persoon die hij is vandaag.
Over Curtis Chin
Curtis Chin (° 1968) is medeoprichter van de Asian American Writers’ Workshop in New York City. Hij schreef mee aan comedyreeksen voor televisie, daarna maakte hij de overstap naar documentaires over sociale rechtvaardigheid. Chin heeft zijn films vertoond op meer dan 600 locaties in twintig landen, waaronder zelfs in het Witte Huis. Hij schreef onder andere voor CNN, de Detroit Free Press en de Boston Globe. Voor zijn werk nam hij verschillende awards in ontvangst (ABC/Disney Television, New York Foundation for the Arts...) Zijn essay in Bon Appetit werd in 2023 geselecteerd voor Best Food Writing in America en zijn korte documentaire 'Dear Corky' ging in première op American Masters (PBS). Momenteel werkt hij aan een nieuwe docuserie over de geschiedenis van Chinese restaurants in Amerika.
Receptie
Na de lezing worden hapjes met Chinese thee van het restaurant Mico & Jon aangeboden.
Praktische informatie
9 mei 2025 - 11u30 tot 12u30
Stadscampus UAntwerpen, Brantijser, lokaal S.SJ.117, Sint-Jacobsmarkt 13, 2000 Antwerpen (zie plan stadscampus)
Deelname aan lezing en receptie is gratis, maar inschrijven is verplicht.