Veelgestelde vragen
We sommen alvast de meest gestelde vragen voor je op. Vind je jouw vraag niet terug? Neem contact op via honours.flw@uantwerpen.be
Wat behaal je op het einde van een HP?
Indien je het HP succesvol afrondt, krijg je bovenop je diploma een gedetailleerd certificaat met al jouw activiteiten, waarmee je jezelf kunt onderscheiden bij de start van jouw academische of professionele loopbaan.
Wanneer ben ik geslaagd?
Het FLW honours programma werkt via een pass/fail systeem op elk van de onderdelen. om een pass te bekomen, moet je voor elk onderdeel minstens 12/20 behalen. Herkansing is niet mogelijk. Bij een fail stopt in principe je deelname aan het honours programma en kan je geen onderdelen meer opnemen. Uiteraard proberen we samen, door opvolging en coaching waar nodig te voorkomen dat het tot een fail zou komen.
Wat als ik moet stoppen met het HP?
Terwijl de coördinatoren er uiteraard alles aan zullen doen om te voorkomen dat je uit het programma stapt, kan het uiteraard gebeuren dat er toch voldoende redenen zijn om je deelname te eindigen.
Heb je bepaalde onderdelen met gunstig gevolg afgelegd, dan komen de credits daarvoor niet automatisch op je diploma terecht. Contacteer de coördinatoren van het FLW honours programma, om samen de mogelijkheden te verkennen om de credits alsnog formeel te verwerven.
Kost het HP geld?
Het FLW honours programma kost je geen extra geld. Je inschrijvingsgeld voor je ‘normale’ studieprogramma volstaat om aan alle onderdelen deel te nemen.
Maar... wil je deelnemen aan een summer school of in het buitenland op stage gaan? Dan zal je daarvan wel zelf alle kosten moeten dragen, de faculteit komt hierin niet tussen.
Tot wanneer kan ik me inschrijven?
Voor het academiejaar 2024-2025 kan dat tot 15 december 2024. Alle informatie over de procedure vind je hier.
Wat levert het HP mij op?
Het FLW honours programma levert de deelnemende studenten kansen op om zichzelf inhoudelijk te verdiepen en scherpt de zin voor organisatie en innovatie aan (door je eigen programma uit te tekenen en in te passen in je reguliere studieactiviteiten en door samen met collega-studenten zelfstandig een event te organiseren). Het bereidt je voor op het werkende leven (zowel in academisch onderzoek als daarbuiten) en doet je proeven van inzichten en kennis uit andere disciplines: een vaardigheid die alle (humane) wetenschappers van pas komt in hun loopbaan.
Als alle onderdelen van het honours programma succesvol worden doorlopen, wordt er op een getuigschrift bij het diploma melding gemaakt van de geslaagde deelname aan het FLW honours programma en kan je er actief naar verwijzen in sollicitatiebrieven en -gesprekken. Voor potentiële werkgevers is succesvolle deelname aan het honours programma een indicatie voor (extra) werklust, vastberadenheid en inhoudelijke interesse in bepaalde subthema’s
Is het honours programma een voorbereiding om aan een doctoraat te beginnen?
Voor sommigen is het dat zeker wel, voor anderen niet echt. Met de kennis en ervaring die je opbouwt in het honours programma kan je jezelf ook (evengoed) voorbereiden op een professioneel leven buiten de academische wereld. Het FLW honours programma beoogt ook aantrekkelijk te zijn voor wie zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt wil vergroten.
Ik heb de inschrijvingsdeadline gemist. Kan ik nog meedoen?
Aanmeldingen voor het FLW honours programma worden verwacht voor 15 december 2024 voor een start in het tweede semester van dit academiejaar. Daarna is inschrijven alleen nog maar mogelijk voor het volgende academiejaar, start begin 2025.