Inschrijven aan de Faculteit Rechten
Nu alle voorbereidingen getroffen zijn, ben je helemaal klaar voor het echte werk: jouw inschrijving!
Schrijf je in als student aan de UAntwerpen
Het stappenplan om je inschrijving aan de UAntwerpen in orde te brengen, vind je op de pagina van de centrale onderwijsadministratie.
Wanneer je alle stappen doorlopen hebt, ben je ingeschreven als rechtenstudent aan de UAntwerpen.
Nadat je algemene inschrijving in orde is, moet je nog wel enkele stappen doorlopen vooraleer je helemaal klaar bent voor de start.
Heb je vragen bij de algemene inschrijving aan de UAntwerpen? Neem dan contact op met de helpdesk van de centrale onderwijsadministratie. Zij helpen je graag op weg.
Heb je een toelating nodig? Wacht dan met de inschrijving tot je bericht gekregen hebt van de faculteit dat je een toelating hebt om je in te schrijven.
Welkom aan de UAntwerpen!
Proficiat! Jij bent nu student aan de Faculteit Rechten van de UAntwerpen! Heel fijn dat je bij ons bent.
Je zit vast wel met heel wat vragen, wij helpen je graag op weg. Neem alvast een kijkje bij 'Starten als student aan UAntwerpen' en kom zo al heel wat te weten!
Zie je door het bos de bomen niet meer met al die verschillende platformen? Hoe moet je inloggen? Check het hier!
Stel je studieprogramma samen
Je studieprogramma bestaat uit de opleidingsonderdelen die je effectief zal volgen tijdens één academiejaar. Als je je voor de eerste keer inschrijft in de bacheloropleiding, dan neem je in het eerste academiejaar verplicht het startpakket op.
Je studieprogramma voor het hele academiejaar (eerste én tweede semester) dient uiterlijk 4 oktober 2024 ingediend te zijn.
Je bent zelf verantwoordelijk voor het correct samenstellen van je studieprogramma. In het studieprogramma van de bachelor in de rechten kan je bij modeltraject deel 1 nagaan welke opleidingsonderdelen je in het eerste jaar opneemt. Het eerste deel bestaat uit 60 studiepunten.
Wil je een flexibel traject starten? Dan heb je een toelating nodig om een deeltijds startpakket te mogen opnemen. Je kan steeds een afspraak maken met de studietrajectbegeleider om je persoonlijk traject te bespreken.
Registreer je studieprogramma in SisA
Vanaf midden juli kan je je studieprogramma registreren via je SisA selfservice. Via dit platform kan je je inschrijven voor opleidingsonderdelen, studiebewijzen opvragen en later ook cijfers raadplegen.
Je kan inloggen met je studentenaccount dat je na je inschrijving ontvangen hebt van de centrale onderwijsadministratie. De deadline voor het registreren van je studieprogramma is 4 oktober 2024.
Zorg er voor dat je je inschrijft voor het volledige standaard startpakket (60 studiepunten)! Ben je niet ingeschreven voor het volledige startpakket? Dan zullen de opleidingsonderdelen alsnog toegevoegd worden aan je studieprogramma.
Ik wil vrijstellingen aanvragen
Als je reeds in een andere opleiding credits verworven hebt, kan je eventueel vrijstellingen aanvragen. Neem eerst de cursusinformatie van de opleidingsonderdelen grondig door op onze website. Je kan vanaf 19 augustus 2024 vrijstellingen aanvragen via het aanvraagformulier voor vrijstellingen. Lees de instructies grondig door!
Studenten ingeschreven vóór 4 oktober kunnen tot uiterlijk 4 oktober vrijstellingen aanvragen voor opleidingsonderdelen van het eerste en het tweede semester. De aanvragen zullen uiterlijk op 31 oktober behandeld worden.
Studenten die na 4 oktober inschrijven kunnen enkel vrijstellingen aanvragen voor opleidingsonderdelen van het tweede semester en dit tot uiterlijk 14 februari 2025. De aanvragen zullen uiterlijk 28 februari behandeld worden.
Wacht niet op de beslissing over je aanvraag om je studieprogramma samen te stellen. Dit kan je al in orde brengen. Je zal bericht krijgen van zodra er een beslissing is over de aangevraagde vrijstellingen.
Nog enkele nuttige tips!
Op de Helpdesk Rechten vind je een FAQ waar je veel informatie kan terugvinden over allerhande informatie. Je kan een trefwoord ingeven en dan komen er mogelijke vragen.
Je kan ons ook steeds persoonlijk contacteren als er nog zaken niet duidelijk zijn.
In de Codex Onderwijs Faculteit Rechten kan je ook alle informatie terugvinden over jouw studietraject: van het begin tot het einde. Je kan hier zeker ook belangrijke informatie terugvinden over je inschrijving, toelatingsvoorwaarden, vrijstellingen, procedures en over het samenstellen van je studieprogramma.