Onderzoeksgroep
In vivo testen en productie klaar maken van Buttonaid, een productoplossing voor het creëren van een buttonhole kanaaltje tijdens hemodialyse, om de productoplossing klaar te maken voor overname.
Abstract
In dit Proof-of-Concept (POC) projectvoorstel stellen we Buttonaid voor, een eenvoudige en innovatieve productoplossing die hemodialyse therapie met de buttonhole methode vergemakkelijkt voor zowel patiënten als verpleegkundigen. Buttonaid is het resultaat van de masterproef Productontwikkeling van Florentijn Vandecasteele, met Prof. Lukas Van Campenhout als promotor. In dit voorstel zetten we vier trajecten uit. In een eerste wordt de huidige oplossing verfijnd en beëindigen we het goedkeuringstraject door de ethische commissie. In een tweede traject wordt de oplossing in vivo test. In een derde traject bereiden we de marktintroductie van Buttonaid voor door technische detailleringsplannen op te zetten en potentiële industriële partners te benaderen. Het laatste traject is een overkoepelend traject: de bescherming van het intellectueel eigendom, door middel van een octrooi. Het eindresultaat van het project is vierledig. Ten eerste resulteert het in een fysiek product dat klaar is voor industrialisatie. Ten tweede zijn er de resultaten van de in vivo test. Ten derde zal er een plan voor overname door een industriële partner zijn. Ten vierde wordt binnen deze POC het traject naar een patent opgestart.Onderzoeker(s)
- Promotor: Van Campenhout Lukas
- Co-promotor: Dams Francis
Onderzoeksgroep(en)
Project type(s)
- Onderzoeksproject
IOF Valorisatiemanager Productontwikkeling.
Abstract
De Antwerp Design Factory is onderdeel van het Department Productontwikkeling en gelieerd aan de prototyping faciliteiten/labos. Valorisatie van de Antwerp Design Factory (productisation van onderzoek, kennis-intensieve innovatietrajecten, pre-incubation). Netwerk naar industrie & coordinatie van projecten.Onderzoeker(s)
- Promotor: Verlinden Jouke Casper
- Mandaathouder: Dams Francis
Onderzoeksgroep(en)
Project type(s)
- Onderzoeksproject
Gecombineerde luchtzuiveringstechnologie Reactor-Filter.
Abstract
Dit project richt zich op de ontwikkeling van een innovatief binnenluchtzuiveringssysteem dat twee technologieën combineert: actieve koolfiltratie en fotokatalytische oxidatie. In eerdere onderzoeksprojecten zijn een fotokatalytische meerbuisreactor en een actiefkoolfiltermodule ontwikkeld. Deze luchtzuiveringstechnieken hebben op zichzelf enkele grote nadelen. Wanneer de technieken echter worden gecombineerd in één geïntegreerd systeem, kunnen hun individuele nadelen worden overwonnen. Een modelleringsaanpak wordt aangewezen om de voorwaarden te bepalen waarin de twee technologieën optimaal worden gecombineerd. Een positief projectresultaat zal resulteren in de ontwikkeling van een luchtzuiveringssysteem dat een breed scala aan luchtverontreinigende stoffen uit de binnenlucht verwijdert. Het systeem heeft grote voordelen, aangezien de luchtverontreinigende stoffen binnenshuis volledig worden omgezet in CO2 en H2O, zonder dat er bijproducten worden gevormd. Hierdoor kan de binnenlucht worden gerecirculeerd en kan ventilatie worden geminimaliseerd. Op deze manier wordt energie-efficiëntie gegarandeerd, aangezien ventilatie energie nodig heeft om de buitenlucht op te warmen tot binnentemperatuur. Bovendien zullen de luchtverontreinigende stoffen die binnenshuis worden geproduceerd niet naar buiten worden uitgestoten door ventilatie, wat gunstig is voor het milieu. VENTO en de Universiteit Antwerpen (DuEL onderzoeksgroep en Faculteit Ontwerpwetenschappen) zullen samenwerken om de projectdoelen te bereiken.Onderzoeker(s)
- Promotor: Denys Siegfried
- Co-promotor: Dams Francis
- Co-promotor: Vaes Kristof
Onderzoeksgroep(en)
Project type(s)
- Onderzoeksproject