Onderzoeksgroep

Expertise

Biotechnoloog met een Master in Health Biotechnology. PhD in nanowetenschappen, materialen en chemische technologie. Expertise in de ontwikkeling van elektrochemische sensoren voor de detectie van relevante ionen (zoals oa kalium, natrium of chloride) en biomoleculen (zoals glucose, creatinine of explosieven) gerelateerd aan verschillende ziekten of surveillance. Behalve voor explosieven zijn de bovengenoemde interessante analyten te vinden in biologische vloeistoffen, dus ik heb ervaring met het werken met biologische monsters zoals zweet, urine, bloed en plasma. Potentiometrische, amperometrische en voltammetrische technieken zijn gebruikt als uitlezing van de ontwikkelde sensoren in verschillende configuraties: draagbaar, patch, micronaalden, microfluïdische cellen, sensoren op papier, enz.

Unieke array gebaseerd immunosensor voor de accurate kwantificatie in speeksel van het vruchtbaarheidsvenster van vrouwen. 01/09/2021 - 31/03/2023

Abstract

Recente gegevens schatten dat ongeveer 8-10 % van de koppels met vruchtbaarheidsproblemen te kampen heeft, wat betekent dat meer dan 50 miljoen mensen wereldwijd worstelen om zwanger te worden. Een van de belangrijkste redenen waarom koppels moeite hebben om zwanger te worden, is hun onvermogen om de ovulatieperiode van de vrouw nauwkeurig te voorspellen. De kwantificatie en monitoring van vier specifieke vrouwelijke hormonen is inderdaad cruciaal voor de vroege identificatie van onvruchtbaarheid en het opsporen van ziekten die verband houden met hormonale disbalansen (bijv. eierstokkanker). In vergelijking met dure en complexe conventionele methoden en commercieel beschikbare tests die slechts één of twee van de vier belangrijkste hormonen meten, stelt Umay4women (Umay) voor de eerste keer een unieke en betrouwbare kwantificering voor van alle hormonen die betrokken zijn bij de ovulatiecyclus om nauwkeurig het 'vruchtbaarheidsvenster' te bepalen met behulp van niet-invasieve speekselmonsters. De nieuwigheid van dit project is gebaseerd op de combinatie van nanomaterialen, fotosensitizers, op papier gebaseerde microfluïdica en immunoassay-disciplines om een ​​multiarray biosensor te ontwikkelen, die de nadelen van de huidige technieken en bemonsteringsmethoden overwint. Belangrijk is dat de detectiestrategie gebaseerd is op een nieuwe foto-elektrochemische benadering die LED-licht gebruikt om de elektrochemische respons te activeren, waardoor potentiële interferenties worden geëlimineerd en de uitlezing mogelijk wordt gemaakt. Hoewel aanvankelijk gericht op vruchtbaarheidsmonitoring bij vrouwen, hebben de onderliggende technologieën het potentieel om na deze beurs verder te worden uitgebreid voor een breder scala aan toepassingen en eindgebruikers (bijvoorbeeld monitoring van de vruchtbaarheid in de dierindustrie of het volgen van de evolutie van patiënten na behandeling van eierstokkanker).

Onderzoeker(s)

Onderzoeksgroep(en)

    Project type(s)

    • Onderzoeksproject