Beeldmateriaal is een cruciaal onderdeel in de profilering van de Universiteit Antwerpen. Met foto- en videomateriaal maken we ons verhaal en onze kernwaarden zichtbaar: verbinding, innovatie, impact en kwaliteit. Volgende tips & tricks kunnen als leidraad dienen voor het maken of selecteren van visueel materiaal. We kunnen onze identiteit en reputatie extra kracht bijzetten door deze richtlijnen doorheen alle kanalen consequent toe te passen.

De kernwaarden van UAntwerpen in beeld:

1. Verbinding

We bouwen bruggen en zijn inclusief. Onderlinge relaties zijn respectvol en engagerend. We hebben oog en respect voor ieders talenten, karakter, sociale, culturele en religieuze achtergrond en persoonlijke toekomstdromen, en stralen dit uit in onze beelden. We tonen de interactie tussen studenten onderling, maar profileren ons ook als toegankelijk en brengen de connectie tussen student en lesgever in beeld.

2. Innovatie

Origineel denken staat centraal aan UAntwerpen. Door de zaken anders te bekijken, komen we tot nieuwe en verrassende inzichten. Ook onze visuele identiteit daagt je uit om anders te denken. Denk aan: een praktijkles op een unieke locatie, innovatieve projecten waarbij studenten betrokken zijn (de solarboat) etc.

3. Impact

Wie aan UAntwerpen studeert of werkt, zit niet tussen de boeken, maar staat middenin de samenleving. Dat merk je ook in onze beelden: waar mogelijk tonen we onze maatschappelijke relevantie. Dat betekent dat we het maatschappelijk engagement van onze studenten en werknemers graag in beeld brengen (bv. studenten en werknemers die bloed doneren voor het Rode Kruis, projecten op initiatief van studenten etc.).

4. Kwaliteit

We doen ons werk grondig en met expertise. Dat stralen we uit door soms wat sérieux in onze beelden te steken. Hierbij denken we onder meer aan gefocuste beelden van studenten en wetenschappers die met precisie en passie een onderzoek uitvoeren, al dan niet met hoogtechnologisch materiaal in de achtergrond.

De beeldbank van de Universiteit Antwerpen bevat duizenden foto’s van het reilen en zeilen van alledag, aan en rond de universiteit. Op Pintra staat een korte handleiding en meer informatie over de toegankelijkheid en toestemming. Lees zeker ook de informatie over rechten bij gebruik van beelden.