Tijdens de Innovatieweek gooien industriële partners en bedrijven uit diverse sectoren hun vragen in de ring. De teams van studenten gaan de uitdaging aan om de thema’s te vertalen naar toekomstgerichte producten of product-service combinaties.

Dit betekent dat de studenten tijdens deze week zelfstandig dit probleem tackelen met hun veelzijdige skills die ze de voorbije jaren geleerd hebben. Voor de studenten vormt dit een opportuniteit om professionele feedback te krijgen en dus hun skills af te toetsen aan de industrie.

Tijdens deze week komen bedrijven uit allerhande sectoren over de vloer. Voor de bijna afgestudeerde studenten is dit zeker interessant om een netwerk op te bouwen.

Multidisciplinaire teams

De teams worden versterkt door gaststudenten van Productdesign van de Luca School of Arts Genk. Aan de studenten van Genk werd gevraagd wat hun ervaring was gedurende de innovatieweek. Wat leerden ze bij? Zijn er verschillen in aanpak bij PO? Waar hebben ze aan gewerkt deze week?

Terwijl PO meer focust op het technische, gaat het bij hen meer kunstzinnig aan toe. Bij deze laatste wordt er veel nadruk gelegd op het daadwerkelijk maken van de producten en wordt er snel geprototyped. Wat opviel bij de studenten is dat PO-studenten veel methodieken, structuren en een systematische aanpak gebruiken waarbij een workflow wordt gevolgd die begint met brainstormen Het verzamelen van informatie en het gebruik van post-its om vervolgens naar de volgende stap te gaan, is ook iets typisch in de methodologie van productontwikkeling. Bij LUCA is er bij elke opdracht daarentegen een meer aparte aanpak en zal er sneller geprototyped worden om zo de producten tot in de puntjes uit te werken.

Het was vooral een interessante week met leuke samenwerkingen en nieuwe inzichten.