In 1979 verhuisde de afdeling neurologie van de Bunge-kliniek verhuisde naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Professor Jean-Jacques Martin werd het nieuwe diensthoofd van de afdeling neurologie en het bijhorende onderzoekslaboratorium.
Al snel wordt de klinische afdeling een tertiair referentiecentrum voor neuromusculaire aandoeningen, bewegingsstoornissen en dementie. Ook de verschillende onderzoeksgroepen van het Instituut Born-Bunge kenden een snelle groei, met nationale en internationale medewerkers.
collega-professor Patrick Cras: "Professor Jean-Jacques Martin heeft bij velen van ons de interesse in neurowetenschappen gewekt. Hij heeft ondersteuning geboden aan onderzoekers die geïnteresseerd waren in neurogenetica, neuropathologie en meer. Professor Martin was voor velen van ons een mentor en een rolmodel als clinicus."
professor Martin was voor velen van ons een mentor en een rolmodel als clinicus
Ruim twintig jaar geleden ging professor Martin op emeritaat, maar van stoppen met werken was nog geen sprake. Hij bleef met een onbezoldigd emeritusmandaat actief als consulent op de afdeling neurologie, waarbij hij diagnoses bleef vooropstellen voor de patiënten die hij eerder opvolgde. Als neuropatholoog zorgde hij mee voor de opleiding van jonge artsen en voor de toekomst van het wetenschappelijk onderzoek. Tot de leeftijd van 84 jaar kwam hij drie dagen per week naar het laboratorium. De laatste jaren werd hij daarbij in de namiddag vergezeld door zijn echtgenote Liliane. Op 1 oktober 2020 nam hij afscheid van de campus, maar thuis zal zijn uitgebreide microscoopopstelling ook nu een actief werkinstrument blijven, waar hij onderzoek zal blijven voeren naar menig histologisch spier- en hersencoupe in het domein van neurodegeneratie. Zo blijft hij het begrip 'levenslang leren' steeds indachtig.