Op 25/11/2024 tonen USAB, RUBI, de pastorale dienst en de vrijzinnige dienst de theatervoorstelling 'De Kansendans'
De voorstelling brengt een vernieuwende kijk op armoede, de samenleving en op armoedebestrijding via een straf levensverhaal.

Caro Bridts & Lieven De Pril, medewerkers van Welzijnsschakels vzw, schreven eind 2021 het boek "De Kansendans". In 2024 verscheen de 4de editie. "Dit boek over armoede en gelijkwaardigheid vertrekt vanuit het persoonlijke levensverhaal van Caro, Rebecca en Lieven. De Kansendans neemt je mee in een onbekende wereld achter de gevels in jouw eigen buurt. Door de bril van mensen in armoede, die uitgesloten worden, krijg je een andere kijk op de samenleving, op armoede en op duurzame oplossingen. Naast pakkende getuigenissen bevat het boek essentiële en toegankelijke achtergrondinformatie voor verenigingen, vrijwilligers, hulpverleners en leerkrachten."

Caro Bridts is ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting.
Rebecca Van Den Steen is sociaal werker met armoede-ervaring.
Lieven De Pril is veertig jaar professioneel en vrijwillig actief in armoedebestrijding.

Paco Producties brengt al decennialang succesvol, educatief theater in scholen en culturele centra in heel Vlaanderen. Actrice Stefanie Moens speelt de rol van Caro. Ze is zelf vrijwilliger in een armoedewerking. Ze speelde mee in Spoed, Wittekerke, Sara en Zone Stad en in talrijke educatieve voorstellingen voor jongeren. Thomas De Wit is scenarioschrijver en regisseur.

Waar en wanneer?

25/11/2024
Stadscampus, Aula Dhanis - K.001
Kleine Kauwenberg 14
2000 Antwerpen
Klik hier voor het campusplan

Deuren open: 17.45u
Start voorstelling: 18.30u
Voorzien einde: rond 20.00u
Na de voorstelling kan je geheel vrijblijvend napraten met Caro of Stefanie.

Wakostda?

De toegang is gratis, maar we willen je vriendelijk vragen om een vrije bijdrage te doen die integraal zal worden besteed aan 'Studenten in Nood'.
Via dit fonds werken het Universiteitsfonds Antwerpen, Team Diversiteit en de Studiegerichte Diensten van UAntwerpen samen om studenten in financiële nood te helpen. 
Je kan op de avond zelf een vrije bijdrage deponeren in de daarvoor voorziene box, of je kan een overschrijving doen. Meer info over hoe dat kan, lees je op deze website

Je kan voor of na de voorstelling een exemplaar van het boek 'De Kansendans' aankopen. 

Voor wie?

Studenten van UAntwerpen en de associatie AUHA, personeel, buurtbewoners en alle geïnteresseerden. 

Waarom?

Om te sensibiliseren en vooroordelen rond armoede weg te werken.

Inschrijven?

Via de knop hieronder kom je op de inschrijfpagina. Druk vervolgens op 'register now' en vul je voornaam, naam en mailadres in. Rechts bovenaan op het formulier kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands.