Heb jij je op 1 januari ook voorgenomen om nu toch echt meer te bewegen, of te blijven bewegen na de Millionaire Team Step Challenge of de One Million Step Challenge? Wel, we helpen je een handje met onze nieuwe ‘Keep Moving Challenge’!

Wat is dat?

Op maandag 1 maart starten we. Deze keer tellen we niet onze stappen, maar wel de minuten die we wekelijks bewegen. En dat kan eender welke activiteit zijn: je kan wandelen, lopen, fietsen, zwemmen, een work-out doen, enz. Elke activiteit moet daarom bewust worden geregistreerd

De challenge duurt opnieuw vier weken (t.e.m. zondag 28 maart), en gebeurt deze keer in groepjes van vier.

Ook nu laten we ons leiden door wat de Wereldgezondheidsorganisatie WHO voorschrijft, namelijk 150 minuten per week matig intensief bewegen. Voor onze challenge betekent dit dat je met je team van vier, op vier weken tijd 2400 beweegminuten moet verzamelen. 

Voor het goede doel

Deze Keep Moving Challenge is er eentje voor medewerkers én studenten van de Universiteit Antwerpen samen.

De beloning voor iedere deelnemer is een betere conditie, maar daarbovenop willen we ook onze studenten een hart onder de riem steken. In plaats van prijzen te verloten onder de deelnemers, doet onze universiteit een bijdrage aan het fonds voor studenten in financiële moeilijkheden, en dat voor elk team dat het doel van 2400 beweegminuten haalt.

Jij en/of je team kunnen ook zelf een gift doen. Dat kan op het rekeningnummer BE42 7310 4624 7854 van UAntwerpen met als mededeling STIN-P (voor medewerkers die een gift willen doen) en STIN-S (voor studenten die een gift willen doen). Een gift van 40 euro of meer is fiscaal aftrekbaar, dan moet je als mededeling gebruiken: STIN-P-fiscaal attest.

Sta je te popelen om te starten?

Ga op zoek naar drie collega's die mee willen bewegen en schrijf je in! Hoe je je kan inschrijven, lezen medewerkers van UAntwerpen op Pintra, studenten vinden de informatie terug op Blackboard.

Eindresultaat

Het definitieve eindresultaat zal pas bekend zijn op dinsdag 30 maart. Dat komt omdat de meeste apps dagelijks miljarden hoeveelheden aan data binnenkrijgen en die kunnen dus niet altijd in real time verwerkt worden. Hier en daar zijn er ook dubbele registraties die gecorrigeerd worden. Daarom rekenen ze bij Energy Lab een dikke 24 uur voor de verwerking. 

Apps en registratie van activiteiten

Voor deze challenge moet je je activiteiten bewust registreren. Dat wil zeggen dat je telkens je gaat wandelen, fietsen, lopen ... je in de app of op je activity tracker telkens op start moet drukken en wanneer je de activiteit beëindigt druk je op stop. Voor wie al eerder met bv. Strava zijn fietstochtjes in kaart bracht, is dit dagelijkse kost, voor de anderen even opletten.

Ben je toch vergeten om op stop te drukken na het einde van je dagelijkse wandeling, of ben je vergeten op start te drukken bij het begin van je fietstocht? Geen nood, je kan je activiteit nog handmatig toevoegen in de app, of op de webpagina gekoppeld aan je activiteitshorloge.

Een overzicht van alle apps en hoe je ze kan gebruiken:

  • Strava: alle activiteiten, manueel activiteit loggen via de app
  • Fitbit: alle activiteiten, manueel activiteit loggen via horloge, app of pc
  • Garmin: alle activiteiten, manueel activiteit loggen n via horloge, app of pc
  • Google fit en Apple Health in combinatie met EL Connect app: handmatig activiteiten registreren via app
  • Pacer: enkel wandelen via app,  manueel activiteit loggen
  • Runkeeper: loopsessies en workouts, manueel activiteit loggen via app
  • Start2Run: enkel loopsessies,  manueel activiteit loggen via app
  • Heb je een activiteitshorloge (Polar, Zwift …) die je kan koppelen met Strava, dan kan je die ook gebruiken en je activiteiten via Strava doorgeven aan Keep Moving

Smeer die beentjes maar al in!