Waarom architectuur studeren aan UAntwerpen?
Maak kennis met onze 4 belangrijkste troeven
Realistische opleiding
Als architect geef je met de gebouwde omgeving vorm aan de open ruimte en de stad. Kiezen voor architectuur in Antwerpen, is kiezen voor een realistische en maatschappelijk geëngageerde opleiding met een scherpe en creatieve blik op de stad: je gebruikt de stad als laboratorium en hebt oog voor de context en realiseerbaarheid van je plannen. Je ontwerpen zijn realiseerbaar en je neemt de omgeving mee in je ontwerp. De open ruimte is hierbij bijna net zo belangrijk als de bebouwde.
Justine koos voor architectuur
In dit filmpje vertelt ze over haar eerste semester
Stad Antwerpen als laboratorium
De opleiding architectuur heeft een unieke samenwerking met het ruimtelijk beleid van de stad Antwerpen. Hierdoor betrekken de architectuurdocenten je tijdens je opleiding bij reële onderzoeksprojecten. Antwerpen is een gezellige stad met toch de kenmerken van een grootstedelijke regio: armoede, mobiliteit, migratie, de haven, besluitvorming... Tijdens je opleiding word je al snel geconfronteerd met deze uitdagingen.
Enige opleiding in Vlaanderen waarmee je meteen internationaal aan de slag kan
De opleiding in Antwerpen heeft als enige Vlaamse architectuuopleiding een Europese erkenning van het masterdiploma. Dit betekent dat je met je diploma architectuur van UAntwerpen meteen aan de slag kan in alle Europese landen (en Zwitserland, Liechtenstein, Noorwegen en Ijsland).
Internationaal georiënteerd
Architectuur kent geen grens. Je gaat elk jaar met je medestudenten en docenten op studiereis en doet regelmatig uitstappen. Daarnaast nodigt de opleiding elk jaar toonaangevende gastsprekers uit. Ook organiseert ze voor de masterstudenten een internationale designweek. En dankzij een sterk uitgebouwd internationaal netwerk kan je gemakkelijk op Erasmus naar meer dan 30 bestemmingen.
Pionier in Vlaanderen
Op vlak van maatschappelijk ingebed ontwerpend onderzoek is de opleiding pionier. Ze vormt ontwerpers die met een scherpe en creatieve blik kwalitatieve bijdragen kunnen leveren aan een duurzame stedelijke bouwcultuur.