Werken in het onderwijs
"Bijzonder fijn om mijn passie voor wetenschappen te mogen delen met jongeren."
- Jeroen Crobeck
- Bachelor bio-ingenieurswetenschappen: cel- en gentechnologie (2014)
- Master bio-ingenieurswetenschappen: cel- en gentechnologie (KU Leuven, 2016)
- Specifieke Lerarenopleiding (KU Leuven, 2017)
- Werkt bij Artesis Plantijn hogeschool Antwerpen als Lector binnen de opleidingen chemie (CH) & biomedische laboratoriumtechnologie (BL) en als onderzoeker in het kader van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek (PWO); daarnaast bij het Xaveriuscollege Borgerhout als leerkracht natuurwetenschappen en biologie
Waarom koos je voor een opleiding bio-ingenieurswetenschappen?
Ik was al vroeg gefascineerd door wetenschappen en op het einde van het middelbaar vooral door genetica. Op het einde van het 6e middelbaar wou ik in de eerste plaats iets doen met biologie. Ik twijfelde tussen biologie, biotechnologie en bio-ingenieurswetenschappen maar ook fysica sprak me wel aan. Uiteindelijk koos ik voor de opleiding bio-ingenieurswetenschappen omdat het een hele brede opleiding is waarin zowel chemie, biologie als fysica uitgebreid aan bod komen.
Wat houdt je huidige job in?
Aan AP hogeschool geef ik hoorcolleges microbiologie aan eerstejaarsstudenten chemie. Een aantal van deze studenten begeleid ik tijdens de aansluitende labo’s microbiologie. Ook geef ik labo’s algemene chemie in de opleiding biomedische laboratoriumtechnologie. Naast mijn lesopdracht doe ik op AP onderzoek binnen het kader van het TOAST project. TOAST staat voor Therapeutic compounds on Artificial Soft Tissue. Concreet proberen we kankercellen op te groeien in 3D door ze in te bedden in poreus gemaakte silica hydrogel. Het interessante is dat ik voor dit project met een 3D-printer heb moeten ‘leren’ werken.
Op het Xaveriuscollege gaf ik afgelopen jaar het vak natuurwetenschappen (chemie, biologie, fysica) in het 5de jaar ASO en een module biologie voor leerlingen die zich meer willen verdiepen in biologie.