Jobmogelijkheden
Wat na je opleiding?
De belangstelling voor cultureel erfgoed groeit nog steeds, nationaal, Europees en mondiaal. Met je masterdiploma op zak kan je onder meer aan de slag:
- als zelfstandige conservator-restaurator
- in musea (depotbeheer, conservatie-restauratieatelier, ...)
- in publieke en private erfgoedcentra en erfgoedorganisaties
- in diverse onderzoeksinstellingen
- in private bedrijven die gespecialiseerd zijn in conservatie-restauratie of kunsttransport
- in veilinghuizen
- in overheidsinstellingen
- ...
Een job in een omgeving die nooit verveelt
Na het behalen van je bachelordiploma kan je je nog alle richtingen uit. Binnen de Faculteit Ontwerpwetenschappen hebben we alvast twee mogelijke masterprogramma’s voor jou klaarstaan: de master conservatie-restauratie (linken) en de master erfgoedstudies (linken).
Na het behalen van het masterdiploma (of het nu conservatie-restauratie is, of erfgoedstudies) ben je in staat om op een zelfstandige manier te werken binnen diverse erfgoedinstellingen zoals musea, (erfgoed)depots, federale onderzoeksinstellingen, een restauratie-atelier of misschien bepaal jij zelfs mee het cultureel erfgoedbeleid in een overheidsinstelling.
Onderwijs
Heb je zin om les te geven? Na het volgen van een educatieve master kan je als leraar in het secundair onderwijs aan de slag. Je kan de educatieve master volgen na de bachelor of, via een verkort traject, na de master conservatie-restauratie. Je hebt rechtstreekse toelating tot de afstudeerrichting erfgoed.
Onderzoek
Aan de universiteit kan je je verdiepen in onderzoek. Onderzoek is steeds gebaseerd op thema’s die maatschappelijk relevant zijn en waarbij de resultaten en de opgebouwde expertise een weerslag hebben op het pedagogische programma. Een carrière aan de universiteit begin je met een doctoraatsopleiding.