Specialiseren na de master geneeskunde
Na de master in de geneeskunde ben je arts, maar je bent nog niet klaar: om als arts aan de slag te gaan, moet je je specialiseren.
Klinisch specialisme
De master-na-master in de specialistische geneeskunde duurt - afhankelijk van je specialisme - 4 tot 7 jaar. Alle erkende (sub)specialismen zoals cardiologie, dermatologie, psychatrie of urgentiegeneeskunde, zijn mogelijk. Je brengt de meeste tijd door in het ziekenhuis bij de patiënt.
Huisarts
De master-na-master in de huisartsgeneeskunde neemt 3 jaar in beslag. Je gaat al tijdens de opleiding aan de slag in een huisartspraktijk. De Universiteit Antwerpen beschikt over een dynamisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde met een eigen onderzoeksgroep en een uitgebreid netwerk van huisartsenopleiders.
Sociale geneeskunde
Deze tak van de geneeskunde houdt zich vooral bezig met preventieve zorg gericht op verschillende doelgroepen. Je kan bijvoorbeeld sport-, school-, jeugd-, verzekerings- of bedrijfsarts worden:
- master-na-master in de arbeidsgeneeskunde
- master-na-master in de jeugdgezondheidszorg
- master-na-master in de verzekeringsgeneeskunde en medische expertise
Leraar
Droom jij ervan om voor de klas te staan? Volg dan de verkorte educatieve master in de gezondheidswetenschappen. Na je educatieve master ben je helemaal klaar om als vakleraar in de 2de en 3de graad secundair onderwijs aan de slag te gaan.
Wetenschappelijk onderzoek
Heb je interesse in wetenschappelijk onderzoek, dan is doctoreren iets voor jou. Met een doctorstitel op zak kan je als onderzoeker en docent aan de universiteit werken, maar ook voor een praktijkarts is een doctoraat een meerwaarde.