Waarom geneeskunde studeren aan UAntwerpen?
Les van topexperts
Je professoren zijn vaak zelf experts die met beide voeten recht in de praktijk staan. De meeste professoren staan zelf in het ziekenhuis of hebben een eigen huisartsenpraktijk. Regelmatig staan onze topexperts de media ook te woord met hun expertise, bijvoorbeeld over het coronavirus.
Vanaf dag één aan het bed van de patiënt
Naast een stevig pakket theorie zal je al snel in de praktijk belanden. Een goede arts word je namelijk door te zien, te voelen en te doen. In je eerste jaar loop je maar liefst twee weken mee met de verpleegkundigen in het UZA tijdens je verpleegstage. Op die manier leer je al snel de mensen zien achter de theorie die je leert, zo leerde ook student Laurens.
Groene campus met stad binnen handbereik
In de opleiding geneeskunde volg je les op de groene Campus Drie Eiken in Wilrijk, een gezellig dorp waar het campusgevoel voorop staat. Hoorcolleges krijg je in grote, moderne aula's en in de goed uitgeruste praktijklokalen oefen je vaardigheden in. Die vaardighedenlessen krijg je overigens in kleine groepjes, waardoor de studenten geneeskunde al snel een hechte community vormen. Ideaal, want tussen je lessen door kan je samen uitblazen tussen de bomen of in het studentenrestaurant.
Een student aan het woord: "De opleiding geneeskunde is niet te onderschatten qua workload. Wat dan enorm helpt, is dat je weet dat je een vriendengroep bent die elkaar steunt en dat je er niet alleen voor staat."
Uitgaan in Wilrijk? Hou de kalender in het oog op https://www.facebook.com/ASKStuwer. De studentenverenigingen hebben tal van activiteiten voor je klaar. En heb je zin in de stad, dan hoef je maar 30 minuutjes te fietsen of de bus te nemen. In Antwerpen vind je gezellige pleintjes en cafés en een rijk aanbod aan cultuur, het hele jaar lang. Inspanning wissel je namelijk het best af met de nodige ontspanning en als student geneeskunde geniet je van het beste van twee werelden!
Grote kans op de specialisatie van je dromen
Na het behalen van je masterdiploma is je opleiding geneeskunde nog niet afgelopen. Om als arts aan de slag te gaan, moet je je gaan specialiseren. Bij de keuze voor een ziekenhuisspecialisme zal je moeten solliciteren op een plaats. Toelating bij het specialisme van je keuze is aan UAntwerpen bijzonder groot: maar liefst 90% van de studenten kreeg in 2020 zijn eerste of tweede keuze.