Nills Franssens ging aan de slag bij Microsoft
Oud-student aan het woord
Nills Franssen over de opleiding IW: elektronica-ICT
- Nills Franssens
- Master in de industriële wetenschappen: elektronica-ICT
- Afgestudeerd in 2013
Cloud computing
"Cloud computing verandert de wereld, en als Cloud Solution Architect bij Microsoft help ik bedrijven om deze nieuwe technologie te implementeren. Samen met een aantal strategische klanten werk ik samen rond het Azure Cloud Platform. Wat ik leuk vind aan mijn job: ik vertaal technologie naar bedrijfsoplossingen. Ik help klanten om hun volledige datacenter te transformeren en te laten draaien op ons platform. Of ontwikkel samen met hen een nieuwe, moderne applicatie die een belangrijke rol speelt voor de toekomst van hun bedrijf."
"Ik hou ervan om problemen in cijfers te vertalen"
"Om drie redenen koos ik voor de opleiding tot industrieel ingenieur in Antwerpen. Ik wilde graag werken met computers en zocht dus een opleiding in IT. Behalve een website had ik nog nooit geprogrammeerd, dus ik had nog veel te leren.
Een tweede reden was het wetenschappelijke karakter van de opleiding. Wiskunde was, en is nog altijd, iets wat mij boeit. Ik hou ervan om problemen in cijfers te vertalen en op die manier op te lossen. Daarom zocht ik ook een opleiding met een wetenschappelijke toets, die niet alleen focuste op de core IT skillset."
Ondernemen
"Een laatste reden, en misschien wel de belangrijkste, was de mogelijkheid om een minor in ondernemerschap te volgen. Leiderschap en economie zijn zaken die me interesseerden. Toen ik hoorde hoe de minor The Company werd ingevuld, was ik overtuigd van de opleiding.
Uiteindelijk won ik samen met vijf medestudenten een prijs voor ons small business project. We brachten CarboFraîche op de markt, een product met actieve kool dat vieze geuren absorbeert."
Praktische skills
"De opleiding heeft een heel praktisch karakter. We schreven echte programma’s, bouwden websites en ontwikkelden zelfs een spelletje. Het ging dus om veel meer dan formules en definities studeren. De praktische skills en vaardigheden gebruik ik nog elke dag: een architectuur uittekenen, opzoekingswerk doen, een nieuwe technologie bedenken en effectief code schrijven."
De professor eet je niet op
"Mijn advies voor toekomstige studenten? Ga naar de les en vraag hulp aan de professoren en docenten. In de les steek je al pakweg 60% van de kennis op en achteraf heb je veel minder tijd nodig om te studeren.
Aarzel niet om een vraag te stellen als je iets niet begrijpt. De kans is heel groot dat jij niet de enige bent met een vraag en de professor zal je niet opeten. Het feit dat je een vraag stelt, toont net dat je aandachtig oplet en probeert te volgen."