Stap 1: Verzamel de nodige documenten
Om deel te kunnen nemen aan het honoursprogramma heb je toestemming van je ouders en een aanbevelingsbrief van de klassenraad nodig.
Verzamel deze documenten best al in de maand juni. Maak hiervan één PDF-bestand. Je zal dit bestand bij de registratie voor de kick-off (stap 2) en bij de online inschrijving (stap 5) moeten opladen.
Stap 2: Registreer je voor de kick-off
Voor je aan de slag kan gaan met je administratieve inschrijving voor het honoursaanbod (stap 5) vul je het registratieformulier voor de kick-off zorgvuldig in.
We vragen jou om de vereiste documenten (zie stap 1) hier op te laden, en dit voor de kick-off van het semester waarin je het vak volgt. Na het verzenden van dit formulier, zal je automatisch worden uitgenodigd voor de kick-off op een woensdagnamiddag waarvoor je je hebt aangemeld.
Stap 3: Kom naar de verplichte kick-off
De kick-off is een verplicht infomoment met een meet & greet voor alle leerlingen die een opleidingsonderdeel wensen te volgen in het kader van het honoursaanbod.
- Je hebt de gelegenheid om mede-honoursstudenten secundair onderwijs te ontmoeten.
- Je krijgt praktische en onderwijskundige informatie over de lessen en examens aan de universiteit en over de communicatie van en naar de faculteit.
De kick-off vindt plaats op een woensdagnamiddag van 14 tot 16 uur op Campus Groenenborger of Stadscampus*, of van 17 tot 19 uur online.
- Semester 1: 4 september 2024
- Semester 2: 15 januari 2025
Via het registratieformulier geef je zelf een datum op. Je zal dan per mail een uitnodiging voor de kick-off ontvangen.
*Afhankelijk van de inschrijvingen wordt de campus bepaald.
Stap 4: Administratieve toelating om in te schrijven
Aan het eind van de kick-off vragen we jou om te bevestigen dat je het honoursprogramma wenst te volgen. Na de kick-off krijg je van de faculteit een administratieve toelating om het vak te volgen.
Stap 5: Schrijf je administratief in
Na je registratie voor de kick-off kan je je online aanmelden zodat je ingeschreven bent als student. Als je inschrijving verwerkt is, kan je het gekozen vak registreren.
Tijdens je inschrijving wordt je diploma secundair onderwijs gevraagd. Uiteraard beschik je nog niet over dit diploma. Laad hier je PDF-bestand als bijlage op (toestemming ouders + aanbeveling klassenraad, zie stap 1) in de plaats van het diploma.
Je schrijft in met een creditcontract. Bij een creditcontract ben je niet ingeschreven voor een opleiding, maar voor één of meer afzonderlijke opleidingsonderdelen. Daarom zal je via een creditcontract geen diploma behalen. Het doel van het creditcontract is het behalen van creditbewijzen. Hiervoor volg je de lessen en leg je examens af van de opgenomen opleidingsonderdelen.
Bij problemen bij het inschrijven kan je steeds terecht bij de facultaire studentenadministratie.