Pieter Zwaenepoel - Master Digital Business Engineering - Amaxas
Na zijn bachelor handelsingenieur in de beleidsinformatica volgt Pieter Zwaenepoel de master Digital Business Engineering. Onder zijn startup Amaxas vervoert hij als privéchauffeur zijn klanten met hun eigen wagen naar de gewenste bestemming. Een goede vertrouwensband creëren met zijn klanten is voor Pieter topprioriteit. Uit het sociale aspect en de gesprekken met de klanten haalt hij de meeste voldoening.
Pieter Zwaenepoel - Amaxas
Met mijn mond-tot-mond reclame kwamen er steeds meer klanten die specifiek naar mij vroegen.

Senne Note - Sennariums
Senne Note heeft na zijn bacheloropleiding Biologie de masteropleiding Global Change voltooid begin 2024.
Met zijn startup Sennariums maakt en verkoopt hij de mooiste terrariums, een hype tijdens Corona.
Na het Corona-tijdperk haalde hij vooral veel voldoening uit het geven van workshops om zelf een kwaliteitsvol terrarium te bouwen.
Die combinatie van product en dienst is voor hem een pure passie die hem veel mond-tot-mond reclame oplevert.
Senne Note - Sennariums
Geven van workshops om zelf een kwaliteitsvol terrarium te bouwen; die combinatie van product en dienst is een pure passie!

𝗣𝗥𝗢𝗙𝗖𝗔𝗦𝗧: Professor Johanna Vanderstraeten over ondernemerszin en ondernemerschap
🎧 𝗣𝗥𝗢𝗙𝗖𝗔𝗦𝗧: Professor Johanna Vanderstraeten, entrepreneurship expert van de Universiteit Antwerpen & Voorzitter van de Commissie Ondernemerschap, over ondernemerszin en ondernemerschap en hoe haar interesse hierin is gegroeid en geëvolueerd.
"𝗜𝗸 𝗴𝗲𝗹𝗼𝗼𝗳 𝗱𝗮𝘁 𝗶𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿 𝗸𝗮𝗻 𝘇𝗶𝗷𝗻, 𝗵𝗲𝘁 𝗶𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝗸𝘄𝗲𝘀𝘁𝗶𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗷𝗲𝘇𝗲𝗹𝗳 𝘁𝗲 𝗹𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗸𝗲𝗻𝗻𝗲𝗻."
Profcast #52 | Johanna Vanderstraeten
Over ondernemerszin en ondernemerschap

Interview met Flor Ronsmans De Vry: Founder van Fuse Robotics
Met Fuse Robotics heeft Flor Ronsmans De Vry, bachelorstudent Informatica, een internationale onderneming opgericht die zich specialiseert in e-commerce en blockchain automation. In een handomdraai online aankopen door een veel efficiëntere en gebruiksvriendelijke flow te creëren, is waarom het draait bij Fuse Robotics. In de toekomst heeft Flor de ambitie om Artificial Intelligence te integreren in bestaande producten en met AI nieuwe producten op de markt te brengen.
Flor Ronsmans De Vry - Fuse Robotics
Initieel was Fuse Robotics een passieproject. We waren gewoon twee studenten die begonnen een product te bouwen voor onszelf.

Interview met Jordi Muller: doorzettingsvermogen en een gezonde dosis zelfverzekerdheid zijn belangrijke eigenschappen van een goede ondernemer.
Met zijn onderneming DrieMDee Prints (3MDP) onderscheidt Jordi Muller zich van hobbymakers met 3D-printers door betere onderdelen te ontwerpen en te maken dan het origineel stuk. De nood aan persoonlijke beschermingsmiddelen (bv. gelaatsschermen) tijdens de Covidpandemie gaf Jordi een duwtje in de rug om zijn eigen zaak op te starten. Naar de toekomst toe wil hij zich als ondernemer graag focussen op 3D-scannen van onderdelen die niet meer worden gemaakt, zoals bijvoorbeeld auto-onderdelen.
Jordi Muller - DrieMDee Prints (3MDP)
Moest ik opnieuw beginnen, zou ik 2 à 3 jaar vroeger zijn gestart om al bij te leren over het ondernemen.

Interview met Sander Nys: ik ben allesbehalve een expert, maar ik kan al wel met trots zeggen dat mijn professioneel leven is begonnen tijdens mijn studies.
Sander Nys is een harde werker met ondernemingszin en studeert Financial Engineering. Met zijn softwarebedrijf CV Corner richtte hij - naar aanleiding van zijn zoektocht naar een stageplaats - het jobboard Student Corner op. Op dit platform verzamelt Sander jobs die gericht zijn naar studenten zoals starterjobs, stages en studentenjobs. Sander heeft de ambitie om CV Corner verder uit te breiden met andere jobboards.
Sander Nys - CVCorner
“Begin klein maar droom groot.”

Interview met Jakob Cleymans: een student-ondernemer met een ambitieus project
Jakob Cleymans is een jonge, creatieveling die Wijsbegeerte en Geschiedenis studeert aan de UAntwerpen. Met Coop Centraal wil Jakob graag een democratische en participatieve supermarkt in Antwerpen opstarten. Dit ambitieus project heeft tegelijk als doel om de sociale cohesie te versterken door een gemeenschap uit te bouwen met mensen uit verschillende milieus.
Jakob Cleymans
Als ondernemer steek je echt de handen uit de mouwen en je creëert iets. Dat vind ik erg motiverend!

Interview met Sondra Voorbraak: een student-ondernemer die wilt investeren in een duurzame samenleving
"De drie belangrijkste kwaliteiten van een goede ondernemer zijn voor mij: stressbestendigheid, flexibiliteit en goed kunnen plannen."
Sondra Voorbraak voltooide met succes haar professionele bachelor Bedrijfsmanagement aan KdG. Nu studeert Sondra Communicatiewetenschappen aan de UAntwerpen en combineert haar studie met ondernemen. Met haar onderneming Arbor Antwerp wil Sondra mee investeren in een duurzame samenleving door volledig in zetten op sustainable streetwear.
Sondra Voorbraak
Met het ondernemen kan ik zelf nadenken over wat wel of niet werkt en kan ik zelf een oplossing zoeken.

Interview met alumnus-ondernemer: Anthony Longo – De virtuele mens vzw
“Succes ervaren als ondernemer hangt sterk af van je durf om naar buiten te treden met je ideeën. Je kan dat niet vroeg genoeg doen!”
Anthony Longo studeerde af aan de UAntwerpen na zijn opleidingen: Bachelor en Master in de Wijsbegeerte . Daarna trok hij naar het buitenland voor een Master Digital Culture and Society aan King’s College London. Samen met twee mede-alumni wijsbegeerte, Stefanie Matthys en Sam Hoeck, lanceerde hij in oktober 2021 “De Virtuele Mens vzw”. Zijn ervaringen rond het oprichten en beleven van zijn onderneming, kan je lezen in het interview dat we van hem afnamen.
Sinds november 2021 is Anthony terug gevestigd aan de UAntwerpen, deze keer als doctoraatsstudent. In zijn onderzoek probeert hij te achterhalen hoe digitale media het publieke debat transformeren. Alle inzichten die hij in Antwerpen en Londen zal hebben opgedaan, zal hij uiteindelijk samenbrengen.
Anthony Longo - De virtuele mens vzw
Interview met een alumnus-ondernemer

Creatieve studenten starten onderneming in coronacrisis
De coronapandemie hield de studenten maandenlang thuis. Velen zochten naast hun studies iets om hun creativiteit de vrije loop te laten. Twee van hen zijn Matthias Mevis en Laura Gaspard, studenten industrieel ingenieur en kinesitherapie. Afgelopen jaar begonnen beiden een eigen onderneming. Voor Matthias was het student-ondernemerschap niets nieuws, voor Laura een volledig nieuwe uitdaging.
Ontdek hier nog meer ervaringen van enkele student-ondernemers
Levi Grouls
Levi is de oprichter van Performance Builds bvba

Amélie Badie
"Het studentondernemerschap is een leerrijk proces dat me zin geeft naar meer."

Michiel Valee
"Het studentondernemerschap een van de vele manieren om praktijkervaring op te doen tijdens mijn studies."

De studenten van Velusta
"Het ondernemen zien wij als een tweede leerschool die van onschatbare waarde is."
