Taal- en letterkunde
Verdiep je in alle aspecten van een taal
In de opleiding taal- en letterkunde leer je één of twee talen op hoog niveau beheersen. Je leert hun structuur en hun gebruik begrijpen en maakt uitgebreid kennis met de literatuur en cultuur.
Uniek en gevarieerd
In de bachelor in de taal- en letterkunde kies je voor twee talen of combineer je één taal met theater-, film- en literatuurwetenschap. Die combinatie met 'TFL' vind je alleen aan de Universiteit Antwerpen.
Je hebt keuze tussen vijf talen:
Joshua en Romy kozen voor taal- en letterkunde
Wat is het verschil tussen taal- en letterkunde en toegepaste taalkunde?
Lees de brochure
Op maat van jouw toekomstdromen
Na de bachelor kan je doorstromen naar de:
- Master in de taal- en letterkunde met twee afstudeerrichtingen (Literatuurwetenschap en Taalwetenschap) en twee opties (één taal of twee talen)
- Master of Digital Text Analysis
- Master in de theater- en filmwetenschap
- Master in de meertalige professionele communicatie
- Educatieve master in de talen
Droom je ervan journalist te worden? Wil je aan de slag in de cultuursector of misschien als leerkracht? Met een masterdiploma in de taal- en letterkunde kan je vele richtingen uit op de arbeidsmarkt. Je kan al een stage lopen om vlot de overstap van studeren naar werken te maken.
Waarom taal- en letterkunde studeren in Antwerpen? Daarop weet je het antwoord vast zelf al. Antwerpen heeft namelijk zoveel theaters, bioscopen groot en klein, onafhankelijke boekhandels, musea, gezellige lunchplekjes… Je zal je studententijd goed kunnen gebruiken om al die plaatsen te ontdekken! Je professoren helpen je op weg door les te geven op bijzondere culturele locaties.
Iets voor jou?
Je leert vlot talen en wilt begrijpen hoe ze functioneren. Uiteraard lees je graag en denk je na over wat je leest. Daarenboven heb je interesse in de cultuur en geschiedenis van je gekozen taal(gebied).
De opleiding biedt een ruime waaier aan keuzeopleidingsonderdelen voor jouw persoonlijke smaak en ambitie. Denk maar aan jeugdliteratuur, de Zuid-Afrikaanse of Joodse cultuur…
Als je Nederlands, Frans of Engels wilt studeren, heb je een degelijke voorkennis nodig. Voor Spaans of Duits is dit niet vereist.
Twijfel je tussen taal- en letterkunde en toegepaste taalkunde? Na het eerste bachelorjaar kan je nog vlot overstappen van de ene naar de andere opleiding.