Op consultatie bij een huisarts / campusarts

Bij medische problemen kan je op consultatie bij een netwerk van huisartspraktijken in de omgeving van de campussen: bedoeling is dat de meewerkende praktijken studenten-patiënten snel verder helpen, ook al zijn ze niet als patiënt-met-medisch-dossier in de praktijk ingeschreven. Je betaalt hen een normaal ereloon, dat je nadien bij je ziekenfonds grotendeels terugbetaald krijgt.
 
Een doorverwijzing naar deze praktijken kan je krijgen via het STIP.

Universiteit Antwerpen heeft ook zes zogenaamde campusartsen ingeschakeld. Zij bieden online consultaties aan. Twijfel niet om een afspraak te maken indien je medische vragen of bezorgdheden hebt, COVID-19 gerelateerd of niet. Indien een fysiek onderzoek nodig zou blijken dan zal de campusarts jou doorverwijzen naar een lokale huisarts en een afspraak maken voor jou.

Onze campusartsen zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag. Afspraken zijn beschikbaar via deze website.

Afspraken moeten voor 11uur gemaakt worden om een afspraak diezelfde dag te verzekeren. Afspraken die later op de dag gemaakt worden kunnen resulteren in een wachttijd van ongeveer één dag. Betalingen (20€) kunnen gebeuren via debet- of kredietkaart of via Paypal. Na de consultatie ontvang je via e-mail een betalingsbewijs dat je kan indienen bij je eigen zorgverzekering of mutualiteit.