Gratis elektronische bronnen van KBR

De Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) biedt toegang op afstand tot haar digitale collecties. De beschikbare bronnen vormen een mogelijk relevante uitbreiding van de UAntwerpen bibliotheek bronnen, zeker voor studenten in de Humane- en Sociale Wetenschappen. KBR koopt de elektronische bronnen aan en stelt ze via de MyKBR-account gratis ter beschikking van geregistreerde gebruikers. Iedere geregistreerde gebruiker heeft zo toegang tot meer dan 100 databanken, 5.000 e-tijdschriften en 62.000 e-books, met een focus op humane en sociale wetenschappen. Enkele bronnen zijn om juridische redenen alleen in KBR zelf toegankelijk; dit wordt aangegeven in het overzicht op hun website.

Werkwijze:

(1)    Eenmalig registreren voor een MyKBR-account: https://opac.kbr.be/register.aspx

(2)    Bladeren via het overzicht van beschikbare e-bronnen: https://www.kbr.be/nl/collecties/elektronische-bronnen/. Wanneer je een bron aanklikt, dan wordt een login gevraagd. Hier meld je dan aan met je KBR-account.

(3)    Of, je kan zoeken via de catalogus van de KBR: https://opac.kbr.be – vergeet in dat geval niet om rechts bovenaan in te loggen met je KBR-account.

Extra:

Een overzichtspagina van álle digitale bronnen (met links naar zowel gedigitaliseerde bronnen als aangekochte online databanken): https://www.kbr.be/nl/collecties/digitale-collecties-in-kbr/

Nieuw: ACS tijdschriften (13/07/2020)

​De bibliotheek heeft nu een abonnement op het volledige pakket tijdschriften van The American Chemical Society.

De toegang is vanaf 1996 lopend.

De tijdschriften van ACS zijn beschikbaar via de catalogus en in bibliografische databanken via de blauwe UAntwerp-knop. Gebruik off campus een VPN-verbinding!

Nieuw: OnArchitecture (14/05/2020)

​Audiovisual Archive over en voor architectuur.

De databank OnArchitecture bevat biografische informatie over en interviews met architecten, audiovisueel materiaal van gebouwen. Alle materialen zijn ontsloten met onderwerpstermen en bevatten referenties om verder te lezen.

De databank is beschikbaar via het overzicht van databanken.

Extra online content tijdens coronacrisis (18/03/2020)

​Veel uitgevers geven ons tijdelijk gratis toegang tot hun bronnen zodat gebruikers optimaal van thuis kunnen werken en studeren.

We krijgen van verschillende uitgevers heel wat extra online content in de vorm van boeken, tijdschriften en databanken. Zo vinden UAntwerpen gebruikers hopelijk toch de informatie die ze nodig hebben wanneer ze niet meer in de bibliotheken geraken. Deze extra toegang is wel tijdelijk en zal dus na de crisis weer verdwijnen.

De toegangen worden normaal via IP-herkenning opgezet zodat je van thuis uit automatisch toegang krijgt wanneer je een VPN-verbinding gebruikt.

Off campus toegang Bureau van Dijk (17/03/2020)

​De uitgever van de databanken Bel-first en Orbis Global zet de off campus toegang uitzonderlijk open. Zo kan optimaal van thuis uit gewerkt worden. Bekijk de informatie om toegang te krijgen tot deze databanken.

De off campus toegang verloopt steeds via de AnyConnectClient of de ingebouwde VPN-client van je computer. Handleidingen om deze op te zetten, kan je bekomen via ICT (op Pintra of Blackboard). Bij technische problemen contacteer je best de helpdesk van ICT (helpdesk@uantwerpen.be)

Gebruik steeds de links in het overzicht van databanken of in de catalogus op de website van de bibliotheek om naar Bel-first en Orbis Global te gaan!

De bestaande regeling blijft gelden dat Bel-first en Orbis Global enkel toegankelijk zijn voor studenten/personeel verbonden aan de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie, inloggen blijft dus noodzakelijk. 

Contacteer bij vragen of problemen de bibliotheek via chat of email (helpdesk@library.uantwerpen.be).

VPN-toegang rechtendatabanken (12/03/2020)

​De uitgevers van de databanken Jura, Jurisquare en Stradalex zetten de off campus toegang (die normaal zeer beperkt of on mogelijk is) uitzonderlijk open. Zo kan optimaal van thuis uit gewerkt worden.

Bekijk de informatie om toegang te krijgen tot de drie databanken.

  • De off campus toegang verloopt steeds via de AnyConnectClient of de ingebouwde VPN-client van je computer. Handleidingen om deze op te zetten, kan je bekomen via ICT (op Pintra of Blackboard). Bij technische problemen contacteer je best de helpdesk van ICT (helpdesk@uantwerpen.be)

  • Gebruik steed de links in het overzicht van databanken of in de catalogus op de website van de bibliotheek.

  • Jura: normaal totaal geen VPN-toegang, staat nu open tot en met zondag 19 april 2020.

  • Jurisquare: normaal geen VPN-toegang voor studenten, staat nu open zolang nodig i.v.m. corona.

  • Stradalex: normaal geen VPN-toegang voor studenten, wordt zo snel mogelijk opengesteld (wellicht vanaf maandag 16 maart 2020).

Contacteer bij vragen of problemen de bibliotheek via chat of email (helpdesk@library.uantwerpen.be).

Bibliotheek Campus Groenenborger gesloten van 27 tot 31 januari (17/01/2020)

​Door werken zal de bibliotheek uitzonderlijk tijdelijk gesloten zijn.

Tijdens de verbouwingswerken staat de collectie in het magazijn.

Je kan een werk opvragen via de catalogus.
Zoek het werk op en klik op de 'knop 'Vraag aan'.