
Al gehoord van soep van Oost-Indische kers, een pesto van vogelmuur, rozenbottelchutney, een roerbak met weegbree? Of van pasta met daslook, gnocchi van brandneteltopjes, een smoothie van brandnetel & munt? Of van een zevenblad soep, een frittata van paardenbloem, couscous met melganzenvoet? Of van cake met moerasspirea, flammkuchen met duizendblad, een hartige taart met kaasjeskruid, pana cotta met bijvoet? Of van sleedoorngin, meidoornketchup, zoete aardappel- en kastanjeburgers?
Hoor je het nu in Keulen donderen, maar intrigeert het je? Dan is het misschien wel interessant om mee te komen doen…
Ben jij nieuwsgierig naar de vele eetbare kruiden en planten die je in de natuur kunt vinden, maar weet je niet goed hoe je ze kunt gebruiken in de keuken? Wil je leren hoe je verrassende gerechten maakt met wildpluk uit de natuur? Dan is onze workshop Koken met Wildpluk precies wat je zoekt!
In deze unieke en informatieve workshop leer je hoe je met Oost-Indische kers en vogelmuur een heerlijke maaltijd kunt bereiden.

Wat maken we?
- Smoothie van vogelmuur & mango - Gevulde bloem van Oost-Indische kers - Courgettesoep met blad van Oost-Indische kers - Falafel met vogelmuur - Gebakken vogelmuur - Tabouleh met vogelmuur, zomerpostelein, melde,... - Salade van veldzuring, Oost-Indische kers, vogelmuur, venkelbloemen,... - Nectarinebavarois met eetbare bloemen(o.a.die van Oost-Indische kers)
Waarom deelnemen? a) Ontdek de wondere wereld van eetbare wilde kruiden en planten en leer ze verwerken in heerlijke gerechten. b) Krijg praktische ervaring met wildplukken en koken in de natuur. c) Geniet van een volledige maaltijd die je zelf hebt bereid en krijg veel inspiratie voor je eigen keuken. d) Ga naar huis met een bundel recepten en handige tips om verder te experimenteren met wildpluk in je eigen gerechten.
Wil jij ontdekken hoe je de natuur in je keuken kunt brengen en verrassende gerechten kunt maken met wildpluk? Schrijf je dan snel in voor deze gezellige en leerzame workshop en laat je inspireren door de natuur!
Wat breng je mee: snijplank en -mesje, (eventueel) een schort en schrijfgerei.
De workshop wordt gegeven door Moeke Marleen (www.moekemarleen.be). Gediplomeerd Meester-Herborist, die de afgelopen jaren stelselmatig méér en méér geleerd heeft over (wilde) planten en hun eigenschappen.
Waar: Universiteit Antwerpen, Zomaar een dak, Prinsstraat 32, 2000 Antwerpen
Wanneer: Zondag 10 augustus 2025 van 14u00 tot 17u00
Prijs: Lid: 47 euro / Niet-lid: 52 euro
Inschrijven: Rosianne Bovendaerde
Betalen: Betaling van deze activiteit gebeurt onmiddellijk na bevestiging van deelname, met vermelding van de "Acupunctuur" en aantal deelnemers leden en niet-leden en dit door overschrijving van het verschuldigd bedrag op rekeningnummer:
IBAN:BE45 7350 0853 6489
BIC: KREDBEBB
Personeelsvereniging Universiteit Antwerpen
Stadscampus
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen
Niet-leden nemen deel op eigen risico.